pondelok 31. marca 2014

Strašiak do maku, zatiaľ do cesnaku



Opäť sme trochu pokročili na záhrade na chalupe. Je zasiata mrkva, petržlen, hrach a špenát a zasadený zvyšok cibule, čo sa nezmestil do domácej záhradky. A aby všetko nevyzobali vtáky, ktorých tam vyspevuje celá spústa, pokúsili sme sa rastlinky ochránik pomocou strašiaka. Sused sa síce ponúkal, že tam postojí on, ale predsa len sme zmajstrovali dreveného. Ešte sa do budúceho týždňa pozriem po nejakom vylepšení garderóby a hlavne po nejakom klobúku, nech mu nepečie na hlavu… :-)





 


 Odfotila som i špirálu s rastlinkami a dosadila zopár ďalších. Zatiaľ tu mám pažitku, mätu, medovku, mesačnicu, tymián i materinu dúšku, prvosienku, ružovú rudbeckiu — echinaceu, pľúcnik lekársky, nezábudku a i tri korienky jahôd. Určite ešte pribudne niekoľko druhov šalvie.





 Na záver ešte jedna krásne zakvitnutá „burina“




1 komentár:

  1. Tak hlavne, či má strašiak úspech :-). Tiež mám na záhrade záhon na pestovanie zeleniny, ale žiadneho strašiaka na ňom nemám. Máme tam akurát králiky v králikárni, a to je lepšie dekorácie :-). Síce im musím každý deň sypať kŕmenie a meniť vodu, ale keď vyrastú, tak máme dobrý obed :-).

    OdpovedaťOdstrániť